Uitrol smartphones en laptops bij de Provincie Zeeland

In het schooljaar 2016 / 2017 zijn studenten nadat wij zijn benaderd door Guus Gabrielse (ICT manager bij de Provincie Zeeland) van de opleiding ICT Support gestart met een uitrol van laptops en smartphones bij de Provincie Zeeland. In het kader van het leren als student binnen een Hybride Leeromgeving ben ik als 1 van de coaches betrokken geweest bij het begeleiden van studenten bij het uitvoeren van een reƫle opdracht bij een externe opdrachtgever.

Tijdens dit project heeft de Provincie Zeeland voor de uitrol heel de voorbereiding uitgewerkt en zijn onze studenten ingewerkt op locatie door interne medewerkers en externe consultants. De opdracht scope omvatte het uitrollen van 200 Windows Smartphones en 150 Windows 7 laptops. Zie onderstaande foto’s voor wat sfeerbeelden. Onze rol als docenten was tijdens dit traject het coach van de studenten naar de projectomgeving toe en het samen beleven en bezoeken van de uitrol bij de PZ.

Het project is eind schooljaar 2016/2017 succesvol opgeleverd. De opdrachtgever heeft zijn dankbaarheid getoond door dat schooljaar te totale diploma uitreiking te faciliteren van onze niveau 2,3 en 4 ICT opleidingen. Dit op de prachtige locatie van de Provincie Zeeland, namelijk de Adbij te Middelburg. Hier waren de statenzaal en de prinsenzaal beschikbaar gesteld. Na een heerlijk verzorgde borrel en een zeer succesvolle diploma uitreiking hebben we voor het eerst de samenwerking kunnen vieren.

Eind schooljaar 2016/2017 zijn er vervolgprojecten gedefinieerd, waarbij onze studenten betrokken zijn in de verdere uitrol en migratie. De migratie betrof het migreren van de Windows 7 clients naar Windows 10. Medio schooljaar 2017/2018 zijn onze studenten ook betrokken bij het geven van Windows cursussen aan ondersteunend personeel van de provincie en het vervangen van Windows phones voor Apple iPhones (na tegenvallende resultaten van de Windows phones in de praktijk).