Op deze pagina vind u onderwijs lezingen en presentaties die mij als docent in een Hybride Leeromgeving inspireren.

Jan Rotmans: over onderwijsverandering

Op 6 maart 2017 heeft Jan Rotmans een presentatie gehouden over onderwijsverandering op de bijeenkomst Schoolleiders voor de Toekomst georganiseerd door Schoolinfo. Deze lezing staat als een huis, het is mij hierdoor nog duidelijker geworden dat we niet leven in een tijdperk van verandering maar in een verandering van tijdperk.

Sir Ken Robinson: how to escape education’s death valley

Op 10 mei 2013 heeft Sir Ken Robinson een Ted Talk gegeven waarin hij 3 principes presenteert die cruciaal zijn bij het stimuleren van de menselijke geest en hoe ┬áde huidige onderwijscultuur deze principes ┬átegen werkt. In deze grappig gepresenteerde lezing verteld hij hoe onderwijs uit de “dodenvallei” kan opstaan en kan opbloeien en welke uitdagingen dit met zich mee brengt om de jongere generaties een optimaal onderwijs klimaat te geven.

Sir Ken Robinson: Educating the Heart and Mind

Op 3 november 2011 heeft Sir Ken Robinson een lezing verzorgt voor het Dalai Lama Center over het onderwijzen van niet alleen de geest maar ook het hart. Dit is ook het onderwerp van zijn discussie tijdens deze sessie.

Trevor Eissler: Montessori Madness!

Een zeer inspirerende video over hoe het inspelen op interessen van studenten en hoe dit bijdraagt aan een inspirerend en activerend onderwijsklimaat.

Sir Ken Robinson: Changing Education Paradigms

Een geweldige video over de impact van de onderwijscultuur op het lerend vermogen van onze studenten.